Gå till innehåll

Publikationer

Modern UX - Problemlösning i en komplex värld

Omslag till boken Modern UX
Jag skrev boken Modern UX som ett steg i min egen lärandeprocess. Efter att ha plöjt igenom åtskilliga böcker, dunkat in webbkurser som besatt samtidigt som jag jobbade i allt från start-up projekt till större administrativa system insåg jag att det var svårt att hitta vad som fungerade i praktiken. Modeller och metoder finns det i överflöd men hur hittar man rätt? Målet var att ta fram en bok som kan stödja blivande, och även aktiva, UX-designers som vill få en stabil grund att stå på. Innehållet är uppdelat i principer, metoder och modeller med konkreta tips och berättelser om hur vi ibland lyckats och ibland misslyckats med att bygga användbara applikationer.

Essential Software Test Design

Cover of the bok Essential Software Test Design


"This book focuses on test design, and I am glad it does. Design is the intellectual part of testing. It is the puzzle solving part." - James Bach

Full of examples from the real world and contains exercises for most of the techniques described. Can be used as class-material or for self studies. Download e-book at Lean Publishing.

VisualSuperFront


Mycket bra kursbok för kursen med samma namn.
- Stefan Johnsson, Karlstads Universitet

Testdesign för programvara : Så tar du fram bra testfall

En handbok på svenska om testdesign. Boken handlar om att analysera och beskriva en komplicerad verklighet i hanterbara modeller och utifrån dessa välja rätt testfall. Boken har används som kurslitteratur och lämpar sig även väl för självstudier då den innehåller gott om exempel och övningar. Den är slutsåld i bokhandeln och inga nya tryckningar är planerade.

1 reaktion på ”Publikationer

  1. Pingback: Creating a Test Management Super Class | thoughts from the test eye

Lämna ett svar