Gå till innehåll

EuroSTAR 2006 – Here I Come

Fick idag mejl från våra irländska vänner som arrangerar EuroSTAR. Då jag ansökt om att tala men inte fått något besked läste jag med viss skepsis igenom årets program. När jag efter en stund dök på W7 blev jag glad då jag hittade (nästan) mitt eget namn Tobjorn - nåja man kan ju inte begära för mycket av dom stackars utlänningarna, svenska tecken är problem både inom och utanför Sveriges gränser, keff skulle man kunna säga på nysvenska.

Årets program är nedbantat sen förra året, endast fyra parallella sessioner ger 45 talare förutom de 7 heldags och 7 halvdagstutorials det bjuds på. För er som inte varit med förut är tutorials kurser som är tänkta att vara mer kända riktigt duktiga talare från hela världen som motiverar att deltagarna dyker upp en och halv dag i förväg. Utan att peka på någon särskild är jag lite besviken på att vi får se samma gamla kända ansikten med i stort sett samma teman som tidigare år. Kul att Scott Barber och Randall Rice tar sig hit från andra sidan Atlanten för att ge oss lite förnyelse. Jag saknar dock det utforskande gänget med James Bach, Cem Kaner, James Whittaker i spetsen. Som tur är plockar ENEA James Bach till Sverige med jämna mellanrum så att de som vill kan få chansen att uppleva honom. Förhoppningsvis får vi se även James Whittaker på hemmaplan under året. Jag marknadsför honom till alla konferensarrangörer som vill lyssna.

Så på måndagen skulle jag nog själv välja Scott Barbers : Explore Performance Testing in Context eller Stuart Rieds : Effective Test Case Design. Har du inte sett Lloyd Roden innan så är han en duktig kille som är bra på att underhålla publiken.

Tisdagens förmiddag innehåller en hel drös med intressanta föredrag, vet inte vem jag skulle välja riktigt. Julie Gardiner är hyperaktiv och underhållande på scen, Graham Freeburns föredrag låter visserligen intressant men hans föredrag förra året hade det missvisande namnet Agile Inspection - det känns lite som att det är samma föredrag igen men med ny titel och lite längre tid. John Fodeh hade exakt samma föredrag förra året så det är lite trist att det kommer i år igen. Nej jag väljer nog Julian Hartys bidrag då det känns som ett kul sätt att utgå från De sex tänkarhattarna. Hade förmånen att arbeta med Julian i förra årets EuroSTAR-kommitté och vet att han har koll på sina saker.

Tisdag eftermiddag bjuder på många talare som var med även året innan - lite tråkigt tycker jag. T3 och T7 är ett snabbt val utan att ha någon mer information om vad det handlar om än rubrikerna.

Onsdagen: W7 kommer jag definitivt at vara med på, sen vet jag inte riktigt - W18, W21 blir det nog - hade gärna sett en dubbel session med James Lyndsay. Ser att det i år som vissa andra år finns talare som har fler än ett föredrag vilket jag tycker är lite synd då det finns säkert ytterligare 500 ansökningar att välja mellan. Finns säkert de som kommer att reagera med sura miner på detta.

Torsdag: TH4, TH7, TH12, TH15 och sen är det party. Upptäcker att jag missat alla People-sessioner så jag kanske ändrar mig.

I det stora hela finns det en del att lyssna på, speciellt för den som inte var med förra året. Jag spår dock att många av de som var med i Köpenhamn kommer att vänta ett år till innan de återkommer till den här konferensen.

/Tobbe