Gå till innehåll

Releaseparty för boken

Med stor spänning sprättade jag upp den första bruna papplådan från tryckeriet i Borgå. Finnarna höll sitt löfte och skickade en extra sänding nytryckta böcker direkt till Bonnier konferensavdelning i god tid till SASTs kvartalsmöte. Det kändes både underbart och lite overkligt att äntligen hålla ett exemplar av boken "testdesign för programvara" i handen. Det hann bli många kvällar och helger framför datorn med oändliga korrekturläsningar, omstruktureringar och rättningar. Jag har haft förmånen att ha en granskningsgrupp med bra variation som gett mig konstruktiva kommentarer och del huvudbry. Ett stort tack till hela gänget, utan er hade det inte blivit så bra som jag tycker det blev.

Boken

För ovanlighetens skull fick jag stå på scenen och prata om test istället för att presentera andra talare. Ämnet var kanske inte helt oväntat testdesign. Jag ifrågasätter hur vi arbetar och om våra kunskaper om test verkligen är tillräckliga. Även om vi är duktiga finns det stora möjligheter att bli ännu bättre. Första steget är att lära sig mer om testdesign det andra är att ändra attityd och bli mer analyserande istället för att klaga över dåliga underlag. Jag säger inte att vi testare ska ansvara för att ta fram kraven men vi kan med analys och frågor hjälpa till att höja kvaliteten tidigt i projektet.

Boken fick ett varmt mottagande och inte mindre än 70 böcker såldes under dagen. Pablo på SolutionPoint slog till och köpte 20 böcker att delas ut till samtliga anställda plus plus ett par i reserv. Självklart hoppas den nyblivne författaren att fler följer hans exempel. Beställ idag på www.uppkopplat.se/butik

Dagen avslutades med ett besök i isbaren för att underhålla vår gäst Andy Redwood som ställde upp och talade utan avgift. Vi fortsatte sen till Winjas där vi festade loss på ost och charktallrik i sällskap med några spanska viner från Pablos eget förråd.

/Tobbe