Gå till innehåll

Improviserad julölsprovning

Eftersom det är så speciellt med jul och extra speciellt med julöl så beslutade vi oss för att i samband med senaste styrelsemötet för SAST att ha en improviserad provning av årets flytande delikatesser. Så torsdagskvällen efter mötet ägnades åt intensivt provsmakande av mörka söta brygder med rätt udda smak jämfört med de blaskiga lageröl vi vanligen suger i oss. Just det, som den vakne läsaren redan förstått så ägnade vi oss åt test och inget annat.

Vi valde ut öl efter Citys guide och det gav ett minst sagt blandat resultat.

11211 N'Ice Chouffe är en jätteflaska på 75 cl med belgisk karaktär. Mycket jästsmak och mer klosteröl än julöl. En av oss tyckte om den, resten sa njaa. Kul grej men mer aperitif äm matöl.

11286 Samuel Adams Winter Lager : En trevlig och smakrik upplevelse som alla tyckte om. Jag avstår att ge obegripliga recensioner som fin chokladsötma etc. En god öl helt enkelt.

11281 Regal Christmas: En öl som domineras av nejlika. Rätt god men det räcker med rätt lite för att bli nöjd. Troligen passar den ännu bättre till en skinkmacka med stark senap för att få lite balans i smakerna.

11231 Anchor Christmas Ale: Som att dricka soja. Ett stort usch från samtliga deltagare. Sex personer orkade med gemensamma krafter inte dricka upp en öl .

11213 Jämtlands julöl: Alltid gott  som alla öl från Jämtlands. Passar bra till julbordet.

11204 Mysingen Midvinterbrygd Speciell smak med mycket rök. Kul grej att expermintera med men det räcker med ett glas för att bli mätt på den brända tonen.

11205 Fullers Old Winter Ale: God och rätt lättdrucken. En bra kandidat till julbordet

Kul var det iallafall! Även om majoriteten av oss testare hellre dricker rödvin, vitvin eller en riktig pilsner, Undertecknad dricker gärna vanlig ale eller Hell.

Over and out. det mest oseriösa inslaget hittills.