Gå till innehåll

Trassel på banken

Jag har precis startat upp mitt nya bolag och i smaband med detta skaffat ett bankgironummer för inbetalningar. Eftersom det är extremt viktigt att allt blir rätt på fakturorna jag skickar så kollade jag ett par gånger extra att numret på fakturan stämde med numret på mitt avtal med banken. En knapp vecka efter att de första fakturorna var skickade så ringde första kunden till mig (råkar vara samma bank som skapat kontot) och sa att de inte kunde betala fakturan eftersom BG-numret inte fanns! Det var alltså inte ens korrekt format utan stoppades av deras eget betalningssystem. Förtvivlad bläddrar jag bland mina pappar för att se vad som gått fel, nej då allt stämmer. Ringer banken och frågar vad som står på. Oj då, jag har skrivit fel på en siffra - nästan rätt är också fel som någon brukar säga. Men vadå skrivit fel. Menar du att du lägger upp all data i ett system, skapar kontonummer och så vidare och sen MANUELLT tittar på skärmen och kopierar detta data till en blankett som sen skrivs ut! Ja. så går det till 2007 på (minst) en av storbankerna.

Hjälp!