Gå till innehåll

Certifiering – kompetensbevis eller papperstiger?

Allt oftare nuförtiden ser jag i jobbannonserna att man söker testare som är certifierade. Den vanligast förekommande certifieringen är ISEB foundation - nu på väg att ersättas av ISTQB foundation. Jag undrar vad man som arbetsgivare förväntar sig av en person som är certifierad på denna nivå.

I korthet går det till så här. Man anmäler sig till en tredagarskurs - ofta på engelska men den finns även på svenska - och får i slutet av kursen skriva en en timme lång tenta med flervalsfrågor på engelska. Om man tycker att det är för enkelt att gå kursen kan man välja att bara skriva tentan. Kursen och tentan innehåller en grundläggande utbilding inom test. Du får veta vilka testnivåer som finns, lite kort om testdesigntekniker, granskningar etc.

Jodå, bra att kunna men vad säger det egentligen om den som klarat provet? Att man är intresserad av test eller att någon chef bestämt att alla anställda ska gå kursen, eller att du fått gå kursen som belöning för väl utfört arbete eller substitut för löneförhöjning. Hallå - det är en tre dagar lång kurs med en enkel tentamen! Den största svårigheten är att förstå de engelska frågorna. Jag hävdar bestämt att det inte säger någonting alls om hur bra en person är. Du kan vara en usel testare och ändå klara certifieringen och du kan vara ett proffs och inte bry dig om att gå en så enkel kurs!

Viktigare isåfall borde vara utbildning på högskola, exempelvis systemvetare eller civilingenjör. Tre till fem år och inte tre futtiga dagar. Eller tio års erfarenhet av testning på ett bra sätt...vad det nu är. 

Du blir inte en bra testare på tre dagar! Det är ungefär som att banta 20 kilo på en vecka - en bluff (om man inte dyker med vithajar). Gå gärna en grundkurs i test - det är alltid bra att ha men dra inte för stora slutsater av det. Det är en kurs som alla andra...

 /Tobbe