Gå till innehåll

Det där med tåg och biljetter

Numera åker jag mycket tåg. Det är trevligt att glida fram och kanske jobba litegrann på vägen. Det svåraste är att beställa biljetterna. Idag är det närmast en självklarhet att använda www.sj.se för att skaffa en plats i tid. Nu har det nyligen kommit en ny version av sajten och den har en del grundläggande problem.

För det första tar det låååång tid att beställa. Någon prestandatest av driftsmiljön verkar inte vara gjord. Den första veckan efter produtionssättning av den nya sajten tog det mig 23 minuter att slutföra min beställning. Riktigt illa var det med flera time-outer och ombeställningar som följd. Senaste feature var att det inte gick att beställa platsbiljett Örebro-Stockholm 22 mars då banverket bygger om i Sundbyberg. Det visade sig att inte heller tjejen på SJ kune fixa detta. En liten bugg nånstans måntro.

Sista saken som är lite märklig är att det är bättre att åka i andra klass på regionaltåget än att åka i första klass. Det är mer plats för benen och tystare ljudnivå! Dessutom är priset halverat. Märkligt..