Gå till innehåll

Tåg del två

Extra spännande var det att åka till Stockholm på påskafton då banverket passar på att stänga av spåret mellan Sundbyberg och Stockholm C. Byte i Sundbyberg och ingen Arlanda express. Hur påverkar då detta biljettbeställningen?

Jo det visade sig att det via Internet var omöjligt att boka platser på tåget påskafton. Förstaklassbiljetterna var riktigt billiga - inte så konstigt med tanke på att det är efterfrågan som styr. Och eftersom det inte GICK att beställa biljetter vare sig via Internet, på stationen eller via telefon till SJ så var ju efterfrågan inte så stor! SJs biljettservice på telefon hade stora problem att lista ut om tåget gick över huvud taget. Rekommendationen från dem - efter att trafikkontoret kontaktats var att tåget skulle gå men var helt fullbokat - ta hellre ett annat. Eftersom jag skulle flyga till Kina ville jag vara ute i tid och tog ändå tåget och väntade på att få stå hela vägen...i värsta fall. Föga förvånande var tåget nästan tomt och min historia om biljettproblemen betydde att jag slapp betala tillägg då jag köpte biljetten av tågvärden.

Så jag konstaterar att det inte bara är Internetdelen som har problem, det verkar snarare föreligga ett större informationsproblem hos SJ som helhet. Kanske beror det på att sträckan trafikeras av Tåg i Bergslagen? Struligt var det iallafall.